In 2018 lanceert Flanders’ Care voor het derde jaar op rij een oproep voor het indienen van onlinehulpprojecten. Vijf geselecteerde projecten krijgen elk een financiële incentive van maximaal 16.000 € en ondersteuning bij het implementeren van hun nieuw onlinehulp aanbod.

In 2016 lag de focus van deze projectincentives op ‘onlinehulp voor kinderen en jongeren’. In 2017 werden vijf projecten ondersteund die werk maken van ‘blended hulp’ (= de combo van face-to-face hulp en onlinehulp). Dit jaar zullen projecten gekozen worden die focussen op ‘blended hulp met volwassenen’. Dat wil zeggen dat de exclusieve doelgroep van het onlinehulpaanbod volwassenen zijn of dat volwassenen uitdrukkelijk tot de doelgroep behoren.

Elke erkende Vlaamse welzijnsorganisatie kan tot 28 september een project indienen. Voorwaarden zijn onder andere ‘samenwerken met andere organisaties’ en ‘aandacht besteden aan het implementeren van het nieuwe onlinehulpaanbod’. De projectoproep en het aanvraagformulier vind je op hier.

Met deze ‘incentives voor onlinehulp’ realiseert minister Vandeurzen één van de tien krachtlijnen van zijn onlinehulpbeleid.