Starten met, uitbreiden van of vernieuwen in onlinehulp voor kinderen en jongeren…

Flanders’ Care, het innovatieprogramma voor zorg en welzijn van de Vlaamse overheid lanceerde eerder vandaag een projectoproep. Centrale doelgroep dit jaar zijn kinderen en jongeren (tot 25 jaar).

Geselecteerde projecten krijgen financiële input. Centen kunnen een belangrijke drempel zijn die organisaties ervan weerhouden te starten met onlinehulp of hun online aanbod uit te breiden. Maar die financiële drempel is slechts een deel van het verhaal. Minstens even belangrijk zijn expertise en implementatie. Het zou niet de eerste keer zijn: een organisatie laat een mooie en degelijke onlinetoepassing ontwerpen maar de hulpverleners maken er amper gebruik van. De toepassing verdwijnt dan in één of andere ‘digitale schuif’. Net om dit te vermijden is deze incentive niet enkel financieel, er komt ook een inhoudelijke ondersteuning van knooppunt-online (van ons dus 😉 ) bij kijken.

Een mooie financiële en inhoudelijke incentive! Je project indienen kan tot 17 oktober 2016. Alles wat je daarrond moet weten, vind je op de site van Flanders’ care.

“Centen zijn maar een deel van het verhaal.”