Het wereld wijde web is een onuitputtelijke bron van informatie. Bedenk een onderwerp, hoe gek ook, en je vindt er wel duizenden webpagina’s informatie over. Zinvolle informatie, maar ook complete rommel.

browsers-cartoonEen goede selectie maken is zeker niet evident en soms wordt het moeilijk om door het bos de bomen nog te zien. Ongetwijfeld heb je als professional, als team, een aantal voorkeurswebsites. Websites die je zelf hebt gescreend op betrouwbaarheid en die je regelmatig consulteert. Mogelijks ook websites die voor je cliënten / patiënten handig kunnen zijn.

Je kan die allemaal opslaan in de favorieten van je internetbrowser, maar dan heb je die enkel ter beschikking als je op dat bewuste device aan het surfen bent. Een beter alternatief is om al je favorieten online te bundelen. Niet alleen zijn ze dan overal beschikbaar als je een internetverbinding hebt, je kan ze ook delen met anderen en samen de verzameling verder uitbreiden.

Een heel aantal organisaties maakt al langer gebruik van een applicatie zoals Symbaloo, een oude getrouwe. Deze internettool staat je toe om al je favorieten netjes te ordenen in verschillende tabbladen. Elk blokje is een link naar een website. Symbaloo is ook beschikbaar als app. Werkt vrij behoorlijk maar ondertussen zijn er al betere spelers op de markt.

Eén voorbeeld daarvan is de pocket-app. Die laat je toe om webpagina’s en inhoud van sociale media op te slaan, netjes te taggen en nadien te consulteren. Heel handig om informatie te verzamelen en snel terug te vinden. Zowel voor jezelf in je organisatie als voor de mensen waarmee je werkt.

  • tijdswinst
  • verzameling betrouwbare info
  • altijd bij de hand
  • ordening via tags en mediavorm (artikel, foto, video)
terug naar 'inspiratie'