Hoe ons bereiken via chat?

Via de website kan je chatten op maandag en vrijdag van 15 tot 18u en op woensdag van 14 tot 17u.

Via telefoon, e-mail en skype

Tel: 078 15 10 20. De lijn is bemand op weekdagen van 10 tot 20u. Gesloten tijdens het weekend en op feestdagen. Bellen aan voordeeltarief. Privacy wordt gewaarborgd.
Mailen kan via een formulier op de website. Je krijgt antwoord binnen 5 dagen. Zodra je vraag beantwoord is, ontvang je een mail. Daarin vind je een link naar een pagina met het antwoord. Enkel jij krijgt die pagina te lezen.
Via Skype kan je een gratis gesprek met De DrugLijn voeren. Van maandag tot vrijdag van 12 tot 20 uur (uitgezonderd op feestdagen). Chatten wordt echter niet aangeboden en omwille van de anonimiteit wordt geen webcam gebruikt.

Voor wie?

Iedereen die vragen of problemen heeft rond drank, drugs, pillen of gokken kan naar de DrugLijn bellen: gebruikers, ex-gebruikers, familieleden, ouders, vrienden, leraars, collega’s, hulpverleners, preventiewerkers, enz…

Een oproep naar de DrugLijn is steeds strikt vertrouwelijk en anoniem. De DrugLijn zal je nooit beoordelen of veroordelen voor je gebruik. De beantwoorders staan gewoon klaar om je verder te helpen.

Je kan ook een massa informatie vinden op onze website www.druglijn.be

Door wie?

De DrugLijn wordt bemand door anonieme beantwoorders. De lijn kan rekenen op een aantal vaste medewerkers en de geëngageerde inzet van een twintigtal vrijwilligers.

Elke beantwoorder (zowel vaste medewerker als vrijwilliger) volgt een uitgebreide opleiding en doorloopt een intensieve stageperiode alvorens aan het beantwoordwerk te beginnen. Ook daarna worden alle beantwoorders opgevolgd en spijkeren zij hun kennis over alcohol, medicatie en illegale drugs voortdurend bij via zeswekelijkse vormingen en uitwisselingsavonden.

Wat?

Voor alle informatie rond drugs en druggebruik: www.druglijn.be

Contactgegevens:

De DrugLijn
P/a VAD
Vanderlindenstraat 15 B-1030 Brussel
e-mail: druglijn@druglijn.be
tel: 02 423 03 33

terug naar ‘leden’