Pictostudio Hallo is een chat- en messaging app waarmee cliënten elkaar en hun netwerk (ouders, familie, vrienden, begeleiders) veilig simpele berichten met Visitaal-pictogrammen kunnen sturen. De app is ontwikkeld in samenwerking met Middin (ondersteuning voor mensen met een beperking) en voor testgebruikers beschikbaar op Android en iOS.

Stuur eenvoudig een picto-bericht

De app werkt met visitaal pictogrammen, ontwikkeld voor mensen die ondersteuning nodig hebben bij de dagelijkse communicatie. De pictogrammen zijn geschikt voor iedereen die moeite heeft met gesproken taal, en zijn ingedeeld in meerdere categorieën. Het aantal pictogrammen dat een cliënt tot zijn beschikking heeft kan op basis van zijn of haar niveau worden aangepast. Een bericht bestaat uit maximaal zes pictogrammen. Een pictogram wordt voorgelezen als je het een seconde lang aanraakt.

Beheer zelf je contacten

Gebruikers voegen contacten toe door elkaars QR-code te scannen. Je kunt je eigen foto toevoegen aan je profiel. Contacten zijn eenvoudig te groeperen door ze naar een van de vijf schermen te slepen. Een gebruiker kan de namen van contacten zelf aanpassen, verander bijvoorbeeld de naam ‘Henk’ naar ‘Opa’.

Groepsgesprekken en verzendlijsten

Je kunt eenvoudig groepsgesprekken en verzendlijsten maken. In een groepsgesprek kun je een gesprek met meerdere mensen tegelijk voeren. Met een verzendlijst kun je makkelijk hetzelfde bericht naar meer mensen tegelijk sturen.

Melding bij ontvangen bericht

Je krijgt een melding te zien (een pushbericht met geluid) wanneer je een bericht ontvangt. Het is mogelijk een contact te ‘negeren’ voor een paar uur of zelfs een paar dagen; je blijft alle berichten ontvangen, maar krijgt geen melding meer te zien.

Ook voor oudere toestellen

Pictostudio Hallo werkt met een WIFI-verbinding of databundel. Een SIM-kaart is niet vereist als er een WIFI-verbinding beschikbaar is. Pictostudio Hallo is geschikt voor oudere toestellen (op de inmiddels 5 jaar oude Samsung S5 Mini is de app uitvoerig getest). De app is binnenkort beschikbaar voor Android en iOS .